Morcovul, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine, protejeaza vederea si combate anemia.
Beta-carotenul pe care il contine, un compus anticancerigen, ajuta la imunitatea organismului si ajuta in procesul de crestere.
El este una din cele mai ieftine legume, dar cu proprietati miraculoase.
SCURT ISTORIC
Se spune ca morcovul este originar din Afganistan, unde crestea in mediu salbatic. Cu timpul a suferit diferite transformari (si de culoare) care l-au adus in stadiul pe care il cunoastem cu totii azi. Inca de la inceput a fost folosit pe post de medicament naturist.
In Europa, morcovul a patruns prin secolele 8-10.
Morcovul si proprietatile sale
Bogat in vitamine precum A, B6, C, E, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, caroten.
Morcovul este recomandat celor cu probleme la ficat, rinichi, celor cu reumatism, guta, artrita, un bun anti-hemoragic, diuretic, antidiareeic. El lupta si impotriva colesterolului, anorexiei, constipatiei si a insomniei. In organism, beta-carotenul se transforma in vitamina A care ajuta vederii, sistemului osos, a dentitiei si a problemelor legate de glanda tiroida.Poate fi consumat fara probleme si in curele de slabire .
UZ INTERN
Morcovii sunt o comoara pentru organismul uman, mai ales daca sunt consumati in stare cruda.
Este o leguma recomandata si copiilor, deoarece ajuta la crestere si la o dezvoltare armonioasa. Morcovul este indicat a se folosi si pe post de tonic al sangelui, cicatrizant sau antiinflamator, impotriva eczemelor, urinarilor dese, arsurilor sau furunculelor.
Aceasta leguma este recomandata si diabeticilor, deoarece zaharul pe care il contine nu este nociv pentru organismul lor.
Morcovi au suferit transformari de nuanta pana in ziua de azi
UZ EXTERNBeneficiile sale multiple nu se opresc doar la consumul intern al morcovului. Intinereste tesuturile organismului si mentine supletea, iar asupra pielii are efecte de necrezut. Consumat regulat, morcovul nuanteaza pielea, oferind un aspect placut de bronz sanatos.
El este recomandat si persoanelor cu tenul gras, cu riduri, cu eczeme sau pielea crapata. Se foloseste ras, sub forma de suc sau in amestec cu alte alimente (miere, grau incoltit, iaurt, etc).
Frunzele de morcov pot fi folosite sub forma de ceai de cei care au abcese sau afte. Este recomandat sub forma de gargara, de cateva ori pe zi.
Floarea de morcov
Morcovul crud - energizant natural
Se recomanda consumul de suc de morcovi sau in stare naturala, zilnica, de preferat inainte de masa. In doar cateva zile se va observa o imbunatatire a starii de sanatate. El este un bun energizant, un bun detoxifiant, calmeaza durerile si inlatura oboseala.
El este folosit la prepararea mancarurilor, in cosmetica, dar si pe post de combatant natural impotriva multor afectiuni ale oganismului.
Morcovii asa cum ii cunoastem azi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu