Morcovul

Morcovul, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine, protejeaza vederea si combate anemia.

Morcovul intareste imunitatea organismului
Morcovul, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine, protejeaza vederea si combate anemia.
Beta-carotenul pe care il contine, un compus anticancerigen, ajuta la imunitatea organismului si ajuta in procesul de crestere.
El este una din cele mai ieftine legume, dar cu proprietati miraculoase.

SCURT ISTORIC
Se spune ca morcovul este originar din Afganistan, unde crestea in mediu salbatic. Cu timpul a suferit diferite transformari (si de culoare) care l-au adus in stadiul pe care il cunoastem cu totii azi. Inca de la inceput a fost folosit pe post de medicament naturist.
In Europa, morcovul a patruns prin secolele 8-10.

Morcovul si proprietatile sale


Bogat in vitamine precum A, B6, C, E, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, caroten.
Morcovul este recomandat celor cu probleme la ficat, rinichi, celor cu reumatism, guta, artrita, un bun anti-hemoragic, diuretic, antidiareeic. El lupta si impotriva colesterolului, anorexiei, constipatiei si a insomniei. In organism, beta-carotenul se transforma in vitamina A care ajuta vederii, sistemului osos, a dentitiei si a problemelor legate de glanda tiroida.Poate fi consumat fara probleme si in curele de slabire .

UZ INTERN

Morcovii sunt o comoara pentru organismul uman, mai ales daca sunt consumati in stare cruda.
Este o leguma recomandata si copiilor, deoarece ajuta la crestere si la o dezvoltare armonioasa. Morcovul este indicat a se folosi si pe post de tonic al sangelui, cicatrizant sau antiinflamator, impotriva eczemelor, urinarilor dese, arsurilor sau furunculelor.
Aceasta leguma este recomandata si diabeticilor, deoarece zaharul pe care il contine nu este nociv pentru organismul lor.
morcovi multicolori
Morcovi au suferit transformari de nuanta pana in ziua de azi
UZ EXTERN

Beneficiile sale multiple nu se opresc doar la consumul intern al morcovului. Intinereste tesuturile organismului si mentine supletea, iar asupra pielii are efecte de necrezut. Consumat regulat, morcovul nuanteaza pielea, oferind un aspect placut de bronz sanatos.
El este recomandat si persoanelor cu tenul gras, cu riduri, cu eczeme sau pielea crapata. Se foloseste ras, sub forma de suc sau in amestec cu alte alimente (miere, grau incoltit, iaurt, etc).
Frunzele de morcov pot fi folosite sub forma de ceai de cei care au abcese sau afte. Este recomandat sub forma de gargara, de cateva ori pe zi.
floarea de morcov
Floarea de morcov

Morcovul crud - energizant natural


Se recomanda consumul de suc de morcovi sau in stare naturala, zilnica, de preferat inainte de masa. In doar cateva zile se va observa o imbunatatire a starii de sanatate. El este un bun energizant, un bun detoxifiant, calmeaza durerile si inlatura oboseala.
El este folosit la prepararea mancarurilor, in cosmetica, dar si pe post de combatant natural impotriva multor afectiuni ale oganismului.
morcovii asa cum ii cunoastem azi
Morcovii asa cum ii cunoastem azi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ridichea-Un medicament vegetal

Ridichea

ridiche
Ridichiile - albe sau negre - sunt folosite ca hrană şi tratament încă de pe vremea faraonilor. În timpul cand aceştia au angajat forţă de muncă pentru construcţia piramidelor, muncitorii erau hrăniţi cu ridichi, ceapă şi usturoi. O inscripţie în acest sens a rămas drept mărturie de la înălţarea piramidei lui Keops.Aceasta preciza suma plătită - 1.600 de talanţi de argint - pentru procurarea legumelor care serveau ca hrană muncitorilor. De-a lungul timpului, ridichile au fost folosite pentru tratarea sau prevenirea unor boli interne: colecistite, afecţiuni pulmonare, reumatisme, artrite, eczeme, tiroidă hiperactivă şi hipoactivă. De asemenea, diversele experimente de laborator au scos la iveală că sucul acestei legume este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi şi bilă. Pentru prevenirea, dar şi pentru eliminarea calculilor biliari (sub formă de gelatină), sucul obţinut din stoarcerea ridichilor, albe sau negre, se dozează bolnavului în cantităţi crescute - de la o jumătate de ceaşcă pană la două. Ultima doză, de două ceşti, este administrată într-un interval de 14-18 zile, apoi cantitatea de suc descreşte. Cand am ajuns la o jumătate de ceaşcă, vom urma această cură de trei ori pe săptămană, timp de o lună. Pentru eliminarea sau prevenirea apariţiei calculilor biliari se recomandă zilnic trei ridichi roşii, de mărime potrivită, cu 10 linguriţe de vin roşu, timp de o lună. Preparatul este eficient şi pentru prevenirea blocajului renal. Salatele de păpădie şi mancărurile de zarzavat în care adăugăm o porţie apreciabilă de frunze de păpădie previn apariţia calculilor renali.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Castravetele

Castravetele (Cucumis sativus) este o planta legumicolă din familia Curcubitacea care include dovlecelul,dovleacu pepenele galben și cel verde etc., și este cultivat pe scară largă. Provine din India și este cultivat în regiuni tropicale și temperate. Se cultivă în numeroase varietăți, datorită diversității fructelor. Planta de castravete este o viță târâtoare de 1,5 – 2 m lungime, care crește agățându-se pe spaliere sau alte structuri de susținere cu ajutorul carceilor. Planta are frunze mari care acoperă fructul. Acesta este cilindric, alungit, cu margini rotunjite, și poate crește până la 60 cm, cu un diametru de 10 cm. De obicei crește de cam de 10 cm lungime. Castraveții pot fi mâncați în stare crudă sau murați (murături).
Planta se dezvoltă dintr-o sămânță închisă. Din punct de vedere științific, rezultatul polenizării plantei de castravete este un fruct. Clasificarea acesteia ca legumă, ca și în cazul roșiilor și a dovlecelului, de exemplu, este arbitrară și se bazează în principal pe folosirea acestuia în bucătărie.

Tratamente naturale pe bază de castravete
Castravetele datorită calităților terapeutice poate fi utilizat ca remediu natural in tratamentul: iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
Ridurile pot fi combatute prin aplicarea unor creme sau măști pe bază de castravete. Proprietăți terapeutice extraordinare au și semințele de castravete care tratează afectiuni variate: tuse, probleme ale tenului, probleme cu expectorația.

Aliment


 

Castravete.jpg
Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20kcal la 100 grame, din care carbohidranți aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g,0,65g, vitamina B1 0,027 mg, vitamina B2 0,033 mg,  vitamina B3 0,098g, urme de vitamina B6 și B9, vitamina C2,8mg,fier,magneziu,zinc,potasiu  .
Castravetele este cules când are culoarea verde, și poate fi consumat crud sau murat. De asemenea, varietățile fără semințe sunt folosite în industria decorațiunilor alimentare. Pentru murat se folosesc îndeosebi castraveții a căror formă nu este așa de plăcută ochiului, cei cu formă neregulată, prea groși sau strâmbi, sau cu coaja grunzuroasă. Pentru murare se folosește de obicei saramura sau oțetul , în combinație cu diverse plante aromatice. Procedeul de murare reduce conținutul de vitamine din legume, dar le păstrează în niște valori crescute față de alte procedee de conservare (de exemplu, fierberea). În plus, le conservă pentru mai mult timp. Gustul deosebit și multiplele întrebuințări pe care le are în gastronomie, alături de eliminarea prin murare a unei componente cam indigeste a castravetelui crud, fac din castravetele murat o piesă de rezistență a alimentației umane, în special alături de produse din carne, în sezonul rece.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS