Laptele si sanatatea

Nu toata lumea cunoastele avantajele unei alimentatii bogate in lapte si produse derivate din acesta. In lactate exista o combinatie unica de substante care previn si combat cu succes stresul (datorita continutului de calciu, minerale si vitamine din acestea), reduc tensiunea arteriala si riscul de producere a accidentelor vasculare, reduc riscul de aparitie a cancerului de colon, reduc pericolul aparitiei osteoporozei, amelioreaza simptomele sindromului premenstrual, scad pericolul de aparitie a ulcerului, imbunatatesc digestia, ajuta la prevenirea si combaterea obezitatii si imbunatatesc calitatea somnului.
Laptele are mai multi nutritienti decat multe alte bauturi, chiar daca acelea sunt imbogatite cu vitamine. A bea lapte este modul cel mai natural de a oferi corpului tau vitaminele si mineralele necesare energiei sale zilnice. Laptele este un "combustibil" natural: daca duceti o viata foarte activa sau depuneti efort fizic, laptele este bautura care va "reaprovizioneaza" corpul cu energie, datorita carbohidratilor continuti de acesta. Data viitoare cand doriti sa manancati o tableta de ciocolata sau o bautura racoritoare, alegeti in loc un pahar cu lapte. Calciul ajuta la dezvoltarea si mentinerea masei osoase, este vital pentru functionarea normala a nervilor, a contractiilor musculare si a circulatiei sangvine.
Proteinele au un rol important in dezvoltarea creierului si a oaselor. Vitamina B12 este esentiala pentru dezvoltarea si sanatatea sistemului nervos, iar vitamina D ajuta la absorbtia calciului si fosforului (fara vitamina D, corpul absoarbe doar 10-15% din calciul ingurgitat). Riboflavina produce energia celulelor si joaca un rol vital in dezvoltarea sistemului nervos. Potasiul din lapte regleaza tensiunea arteriala si influenteaza activitatea musculara.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu