Micul dejun si cerealele integrale

Cerealele integrale de la micul dejun reduc riscul de atac de cord cu 20%Un studiu recent arată că persoanele care mănâncă măcar un bol de cereale integrale ecologice pe zi au cu 20% mai puţine şanse să sufere de boli cardiace în comparaţie cu persoanele care consumă rar cereale integrale, cum ar fi grâu, fulgi de tărâţe sau de ovăz.Cercetătorii adaugă faptul că aceste descoperiri evidenţiază importanţa distingerii cerealelor integrale ecologice de alte tipuri de cereale consumate la micul dejun în ceea ce priveşte prevenirea anumitor boli, cum ar fi bolile de inimă, diabet şi cancer.În acest studiu, publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică, cercetătorii au analizat informaţiile colectate de la 86.190 de doctori care au luat parte la cercetarea medicilor denumită „Studiul Sănătăţii”. La începutul cercetării, aproximativ 19% dintre bărbaţi au declarat că au consumat în general un bol de cereale pe zi, iar 12% au declarat că au mâncat una sau mai multe porţii de cereale integrale pe zi.În următorii 5 ani şi jumătate, cercetătorii au descoperit că un consum cât mai mare de cereale integrale reduce riscul de deces având ca şi cauză bolile de inimă sau orice altă boală.Cerealele integrale ecologice contribuie la scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale şi îmbunătăţesc modul de procesare a insulinei şi glucozei de către organism. Comparativ cu cerealele rafinate şi extrem de prelucrate, cerealele integrale conţin, de asemenea, mai mulţi micronutrienţi benefici, antioxidanţi, minerale şi fibre.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu