Reţete bio: Seitan preparat în stil italienesc

- 500g vinete
- 250g roşii
- 250g Seitan*
- 100g mămăligă
- Ulei de măsline
- 5 căţei de usturoi striviţi
- Oregano
- 1 linguriţă de sirop din orez Si’doux
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- Câteva frunze de busuioc
- Sare
- Piper negru

Timp: 45 minute
4 porţii

Curăţaţi vinetele, tăiaţi-le în felii groase de 1,5 cm şi apoi în cuburi. Se pun deoparte. Puneţi roşiile în apă fiartă pentru puţin timp, pentru a se decoji mai uşor. Roşiile se vor tăia în cubuleţe. Se încălzeşte uleiul în tigaie. Se adaugă usturoiul, peste 30 de secunde se adaugă vinetele, seitanul, condimentele, sarea şi piperul şi se amestecă. Apoi, se adaugă roşiile, siropul de orez Si’doux, oregano. Se acoperă şi se lasă la foc mic timp de 15 minute. Se adaugă frunzele de busuioc tăiate mărunt şi zeama de lămâie şi se amestecă. Pregătiţi mămăliga. Când este gata, se toarnă în boluri de diferite forme şi se lasă la răcit, apoi se taie în felii fine de 1 cm grosime. Feliile se prăjesc în ulei. Această mâncare se serveşte călduţă.

Poftă bună!

*Acest produs făcut din grâu (gluten) provine din Orientul Îndepărtat. Tetura sa apropiată de cea a cărnii face din el un produs alimentar foarte căutat. Este un înlocuitor ideal al cărnii în mâncărurile prăjite şi tocăniţe. Poate fi fiert sau prăjit, tăiat felii, cubuleţe, etc.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu